Az iskolások egyharmadának csökkent az érdeklődése a tanulás iránt

2020. május 19., 09:02

Ez derül ki a Kijevi Oktatási Ügynökség által a távoktatásról 34 ezer diák, szülő és pedagógus bevonásával készített felmérésből, amelyet a zn.ua ismertet.

A szülők panaszai ellenére, miszerint rájuk maradt a gyerekek tanítása a karantén idején, az iskolások 73%-a azt mondta, hogy önállóan készíti a házi feladatát, 21% a szüleivel, 1% korrepetitor segítségével dolgozik. A többiek egyáltalán nem válaszoltak a házi feladatra vonatkozó kérdésre (talán szégyellték bevallani, hogy lemásolják a „házit” az osztálytársaiktól).

A karantén alatt a tanulók egyharmadának csökkent az érdeklődése a tanulás iránt. Ezzel szemben a megkérdezett iskolások 14%-a kijelentette, hogy érdekesebbé vált számára a tanulás.

Az iskolások körülbelül 56%-a jelezte, hogy a karantén alatt több nehézsége támadt a házi feladat elvégzésével. Így például nem tudják megfelelően elsajátítani a tananyagot, hiányzik a hatékony kontroll a tanárok részéről, stb.

A megkérdezett pedagógusok fele viszont azt tartotta a távoktatás legnagyobb nehézségének, hogy lehetetlen ellenőrizni, hogyan sajátítják el a diákok a tananyagot. A tanárok 18%-a elpanaszolta, hogy képtelen értékelni tanulói teljesítményének szintjét.

(zn.ua/Kárpátalja)