ZNO: Csak az egészségesek írhatnak tesztet

2020. május 23., 17:40

A külső független értékelésen (ZNO), az egységes felvételi vizsgán és az egységes szakmai felvételi teszten csak azok a személyek vehetnek részt, akiknek testhőmérséklete nem haladja meg a 37,2 fokot, nem mutatják légúti megbetegedések tüneteit és védőmaszkot viselnek – jelentette az UNIAN hírügynökség az Oktatási és Tudományos Minisztérium sajtószolgálata nyomán, amely ismertette a vizsgák lebonyolítására vonatkozó, a járványhelyzet miatt megfogalmazott ajánlásokat.

A tesztírás megkezdése előtt megmérik a vizsgázók és a lebonyolításba bevont személyek testhőmérsékletét, s megvizsgálják, hogy mutatják-e légzőszervi megbetegedések tüneteit. A tesztírásban csak azok vehetnek részt, akiknek a testhőmérséklete nem haladja meg a 37,2 fokot, nem mutatják légzőszervi megbetegedések tüneteit (köhögés, orrfolyás, torokfájás, általános gyengeség), továbbá viselnek maszkot vagy légszűrőt, amelyek eltakarják az orrukat és a szájukat.

A tesztírásra kijelölt helyeknek egyebek mellett a következő követelményeknek kell megfelelniük: a résztvevők közötti távolságnak legalább 1,2 méternek kell lennie; az épület bejáratánál lehetőséget kell biztosítani a kézfertőtlenítésre; a mosdókat folyékony szappannal és papírtörülközővel kell ellátni; a tesztírás során – jó idő esetén – javasolt ablakot nyitni zárt bejárati ajtó mellett; az épületbe nem léphetnek be kísérő személyek – a rokkantak kísérőinek kivételével; a tesztírás előtt és után legalább 30 percig szellőztetik a helyiségeket, a tesztírás után fertőtlenítenek.

A külső független értékelésre június 25. és július 17. között kerül sor. A vizsgaeredményeket július 29-ig teszik közzé.

(unian.ua/Kárpátalja)