Engedélyezték a szakköri foglalkozásokat

2020. május 30., 14:45

Az Oktatási és Tudományos Minisztérium engedélyezte az iskolán kívüli oktatási intézmények újraindítását június 1-jétől. Az engedély azokra a régiókra vonatkozik, ahol enyhítenek a járványellenes intézkedéseken – jelentette a korrespondent.net a tárca levelére hivatkozva.

A levél értelmében a foglalkozásokra legfeljebb tízfős csoportokban kerülhet sor. Továbbra sem engedélyezettek a tömegrendezvények.

Ezen túlmenően az érintett intézményeknek biztosítaniuk kell az Egészségügyi Minisztérium által javasolt egészségügyi és járványügyi intézkedések betartását, valamint ki kel dolgozniuk egy munkatervet, amely lehetővé teszi, hogy elkerüljék a gyermekek torlódását.

A minisztérium által az iskolán kívüli klubok és stúdiók számára megfogalmazott ajánlások között szerepel, hogy a csoportos foglalkozások során be kell tartani a legalább 1,5 méteres „társadalmi távolságot”, a maszkok viselését, a helyiségek rendszeres szellőztetését, a felületek fertőtlenítését és minél többet kell a szabadban tartózkodni, amennyiben lehetséges a szabadtéri tevékenység.

Korábban az Oktatási és Tudományos Minisztérium június 1-jétől engedélyezte a gyakorlati foglalkozások megtartását a szakiskolák hallgatói számára, ha azokat nem lehetséges távoktatás formájában lebonyolítani.

(korrespondent.net/Kárpátalja)