Fizetett cellákat adtak át zaporizzsjai és dnyiprói fogházakban

2020. június 1., 20:22

Zaporizzsjában, Zaporizzsja megye Vilnyanszki járásában, valamint Dnyipro városában fizetett cellákat adtak át a helyi vizsgálati fogházakban – jelentette a korrespondent.net Denisz Maljuszka igazságügyi miniszter nyomán.

A szolgáltatás ára az ott-tartózkodás időtartamától függ. Zaporizzsjában egy nap a cellában 570 hrivnyába kerül, egy hétért 1990 hrivnyát kell fizetni, egy hónapért 3410 hrivnyát. Vilnyanszkban egy nap 540 hrivnya, egy hét 1900 hrivnya, egy hónap 3260 hrivnya. Dnyipróban az ár 880, 2200, illetve 3060 hrivnya.

„A súlyos bűncselekményeket elkövető emberek rendszerint nem tudnak fizetni és nem is fizetnek a fizetett cellákért. Ezek a cellák a fehérgalléros bűnözők számára vannak kitalálva: a pénzügyi csalások elkövetőinek, vagy azoknak, akik nem tudták megfizetni az óvadékot, vagy arra várnak, hogy az óvadékot jóváírják” – közölte Maljuszka.

Ami a zaporizzsjai vizsgálati fogházat illeti, abban 700 embert tartanak fogva, az intézményben 120 cella található a „különleges kontingens” elhelyezésére. Jelenleg egy fizetett cellát alakítottak ki. Alapterülete 26 négyzetméter, négy ágy található benne, felszerelték zuhannyal, televízióval, hűtőszekrénnyel, mikrohullámú sütővel.

Maljuszka jelezte, hogy az állam ily módon szándékozik megkeresni a pénzt az „ingyenes” cellák tatarozására, „mert ott horror van”, valamint kiküszöbölik ezáltal a korrupciót a kamerák közötti elosztás szakaszában.

(korrespondent.net/Kárpátalja)