Apa és fia nemes céllal indult világ körüli útra

2020. június 2., 12:32

Hétfőn Munkácsról indult világ körüli útra Andrij Zakutnij és fia, ifjabb Andrij Zakutnij. A közeli hozzátartozókon kívül a barátok is összegyűltek, hogy sikeres utat kívánjanak a két munkácsinak, akik a rokkant gyermekek problémáira szeretnék felhívni a figyelmet, és egy rehabilitációs központ létrehozásához gyűjtenek pénzt.

A mintegy 20 hónapra tervezett út során 5 kontinens több mint 65 országán haladnak majd át gépkocsijukkal és a lakókocsijukkal. A #Подаруйнадію #GiveHope mottójú út teljes hossza mintegy 93 000 kilométer. Ukrajna területén közel 4 750 kilométert tesznek majd meg. A két kárpátaljai az Európai Unió országaiban, Nagy-Britanniában, Kanadában, az USA-ban, Dél-Amerikában, Afrikában, a Közép-Keleten, Ausztráliában és Ázsiában találkoznak a hemosztázisban szenvedők szervezetei, valamint az ukrán diaszpóra képviselőivel, mecénásokkal, neves sportolókkal, színészekkel, politikusokkal stb.

Az érdeklődők a külföldi tömegtájékoztatási eszközök segítségével, valamint a közösségi oldalakon – Facebook: @aboatofdreams, Instagram: a_boat_of_dreams – figyelemmel kísérhetik majd a két kárpátaljai férfi megpróbáltatásait, sőt a helyszíneken akár találkozhatnak is velük.

Egyébként a 16 éves fiú hemofíliában (vérzékenység) szenved, ami azt jelenti, hogy speciális gyógyszerek nélkül nem alvad meg a vére. Azonban Andrij készen áll a hosszú utazásra, mert korábban a családjával többször megfordultak már hosszabb ideig külföldön.

(goloskarpat.info/RV)