Ismét klubot váltott Balog Judit

Kézilabda

2020. június 3., 08:25

Igazi vándormadárnak is nevezhetjük a 25. életévében járó Balog Juditot, aki pár év alatt már a hatodik magyar élvonalbeli klubnál próbál majd szerencsét. Az ukrán válogatott hálóőre a szeptember 6-án induló új bajnoki idényt a női kézilabda NB I-be tavaly feljutott Szombathelyi Kézilabda Klubnál kezdi meg.

Néhány hete lapunknak is nyilatkozott a nagydobronyi kiválóság arról, hogy a járvány miatt Békéscsabán maradt, és akkor arról beszélt, hogy a viharsarkiaknál kezdi majd meg a felkészülést a 2020–2021-es idényre. Most mégis változott a helyzet, és a korábban az Ungvári Kárpátival két bajnoki címet szerző játékos a Győri ETO, a Veszprém, a Kisvárda, a Vác és a Békéscsaba után most Szombathelyen kötött ki.

Juditnak itt sem lesz könnyű dolga, hiszen a márciusban félbeszakadt pontvadászatban a 14 csapatos mezőnyben a 11. helyen álló szombathelyieknél a szerb válogatott Katarina Tomaseviccsel kell megküzdenie az 1-es számú mezért. Igaz, az idő mindenképpen az augusztusban 25 éves Balog Juditnak kedvez, hiszen Tomasevics már 36 éves, és egy-két évnél tovább már aligha tervezhet a világ talán legjobb női bajnokságának számító magyar élvonalban.

(felvégi)