Golyó okozta a mezőn talált fiú halálát

2020. június 6., 09:05

Amint arról mi is hírt adtunk, május 20-án este a Munkácsi járásban holtan találtak a mezőn egy 18 éves fiút. A rendőrséget a fiú hozzátartozói értesítették, akik hosszú keresés után Bárdháza (Barbovo) és Makarja (Makarjovo) települések között, a saját búzamezőjükön leltek rá az életjelek nélkül fekvő fiatalra.

A holttestet a rendőrség boncolásra küldte. Kiderült, hogy golyólövés okozta Jurij halálát. A hozzátartozók és a falubeliek nem értik, ki ölhette meg. Jurij testvére, Ivan beszélt vele utoljára telefonon, de a beszélgetés megszakadt, s ezután elérhetetlen volt a hívott fél. Az édesapa fia barátjával indult a keresésére, s a traktor nyomvonalában a búza között találtak rá. A család elmondása szerint a fiú gabonatermesztéssel foglalkozott, s azon a napon csak a búzát ment ellenőrizni a mezőre.

A rendőrség bűnvádi eljárást indított emberölés miatt. Az áldozat szülőfalujában és a környező településeken számos házkutatást tartottak, ellenőrizték a beregisztrált fegyverek tulajdonosait. Az ügyben tart a nyomozás.

(pmg.ua/RV)