A szerencsejáték-törvényről szavazhat rövidesen a parlament

2020. június 8., 08:32

David Arahamija, a Nép Szolgája frakcióvezetője reméli, hogy egy héten belül szavazhatnak a szerencsejáték-törvényről – jelentette az UNIAN hírügynökség.

A képviselő a televíziónak nyilatkozva elmondta, a törvényjavaslathoz 3,5 ezer módosító indítványt nyújtottak be. Ahhoz, hogy valamennyit áttekintsék, az illetékes parlamenti szakbizottságnak többször össze kell ülnie. Ezzel együtt Arahamija reményének adott hangot, hogy egy héten belül mégis szavazásra bocsáthatják a szerencsejáték üzletágat legalizáló jogszabályt.

A Legfelső Tanács még január 16-án elfogadta első olvasatban a szerencsejáték állami szabályozásáról szóló törvényjavaslatot. A tervezet elfogadása esetén rögzítené a szerencsejátékok Ukrajnában engedélyezett formáit: szerencsejátékok szervezése és lebonyolítása a kaszinókban, valamint az interneten; bukméker tevékenység szervezése és lebonyolítása a fogadópontokon, valamint az interneten keresztül; lottószelvények kiadása és sorsolások lebonyolítása; pókerjátszmák szervezése és lebonyolítása az interneten keresztül.

Dmitro Razumkov, a Legfelső Tanács elnöke néhány napja közölte, hogy a szóban forgó törvényjavaslatot június elején tűzheti napirendjére a parlament.

(unian.ua/Kárpátalja)