Közzétették az IMF és Ukrajna memorandumának szövegét

2020. június 12., 08:59

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) közzétette az Ukrajna számára megítélt új 18 hónapos készenléti (stand-by) programmal kapcsolatos szándéknyilatkozat, valamint a gazdasági és pénzügypolitikai memorandum teljes szövegét – jelentette az IMF sajtószolgálata nyomán a korrespondent.net.

A szándéknyilatkozat és a memorandum felsorolja a végrehajtott és végrehajtani tervezett intézkedéseket és feltételeket, amelyekhez a miniszteri kabinetnek és az Ukrán Nemzeti Banknak is tartania kell magát a 2020–2021-es programidőszakban.

A memorandum felvázolja a felülvizsgálatok sikeres végrehajtásához és a készenléti program következő részleteinek folyósításához szükséges konkrét lépéseket is.

A stand-by program a makrogazdasági és pénzügyi stabilitás támogatására összpontosít, és az alábbi területeket öleli fel: fiskális politika; monetáris politika; a pénzügyi szektor politikája; energiapolitika és korrupcióellenes politika.

Az ukrán pénzügyminisztérium közölte, hogy a memorandum rendelkezéseinek végrehajtása a program végéig lehetővé teszi az IMF fennmaradó forrásainak (2,9 milliárd dollár) megszerzését, amelynek biztosítania kell a makrogazdasági és pénzügyi stabilitást.

(korrespondent.net/Kárpátalja)