Ismét felgyújtották Munkácson az egyik bevásárlóközpontot

2020. június 15., 19:41

Június 15-én éjjel röviddel 3 óra előtt tűz keletkezett az egyik bevásárlóközpontban Munkácson. A Roszvihovo lakónegyedben a Danil Halickij utcában található Alma üzlet égett.

A rendőrséget 2 óra 50 perckor értesítették az esetről. Az ügyben vizsgálat indult, szakemberek vizsgálják a tűz keletkezésének okait és körülményeit. Később kiderült, hogy gyújtogatás történt, ezt a térfigyelő kamerák is rögzítették. A felvételen jól látszik, hogy két személy kerékpáron az épület hátsó részéhez hajt és felgyújtja azt. Az egyik férfi valószínűleg gyúlékony anyaggal leöntötte a tető egy részét, a másik pedig meggyújtotta. A lángokat rövid időn belül sikerült megfékezni. A nap folyamán hozzáláttak a tűz okozta károk helyreállításához.

Egyébként néhány napja hasonlóképpen gyújtottak fel egy üzletsort Munkács központjában. Az Alma üzletlánc bevásárlóközpontját pedig több alkalommal is felgyújtották Munkácson: 2018. június 6-án és idén június 10-én a Cserjomuskin lakónegyedben a Persotravneva parton lévőt.

(pmg.ua/RV)