Megtelt a Harkiv megyei kórház koronavírusos betegekkel

2020. június 19., 10:48

Június 18-án 260 koronavírusos beteget kezeltek a Harkiv Megyei Klinikai Kórházban, bár csak 200 páciens elhelyezésére lett tervezve – jelentette a zn.ua a Szuszpilne–Harkiv nyomán.

Volodimir Korszunov, a kórház aneszteziológus tanácsadója a tévécsatornának elmondta, hogy a járvány kezdete óta ez a legnagyobb betegszám. Hangsúlyozta, hogy jelenleg a megye járásaiban több báziskórház, valamint a lehetőségei határain teljesítő megyei járványkórház is fogad és kezel koronavírusos betegeket.

„Remélem, mégiscsak nyitnak egy másik kórházat, mert nincs kiút. … (A kórház) nincs gumiból, nem vehet fel több pácienst, mint ahánynak jó minőségű ellátást tud nyújtani. Ha holnap 900 beteg lesz, holnapután pedig ezer beteg… úgy lesz, mint Olaszországban, azt kell majd mondani: ezt gyógyítani fogjuk, ennek pedig nem jut hely” – vázolta a kilátásokat Korszunov.

A zn.ua emlékeztet, hogy az elmúlt héten folyamatosan nőtt az új fertőzöttek száma Ukrajnában. Makszin Sztepanov egészségügyi miniszter ezt a tendenciát azzal magyarázta, hogy az ukránok vonakodnak betartani a koronavírus megelőzésének szabályait.

(zn.ua/Kárpátalja)