A Nép Szolgája frakciója elmondta az elnöknek, miért nem támogatják a kormányprogramot

2020. június 19., 09:56

A kormányzó Nép Szolgája párt frakcióülésén, amelyen videokapcsolat segítségével Volodimir Zelenszkij elnök is részt vett, a képviselők elmondhatták a véleményüket azzal kapcsolatban, hogy Arszen Avakov belügyminiszter személye miatt nem akartak a Smihal-kormány cselekvési programjára szavazni – jelentette csütörtökön este az Ukrajinszka Pravda.

Az ügy előzménye, hogy június 18-i ülésén a parlament másodszor sem szavazta meg a kormány cselekvési programját. Az átdolgozott dokumentum mindössze 207 szavazatot kapott a minimálisan szükséges 226 helyett.

„Arra jutottunk, hogy ami Avakov urat illeti, annak nem néhány, vagy néhány tucat képviselő véleményének kell lennie, mert ha le akarunk váltani egy minisztert, logikus volna találni a frakcióban legalább kétharmadnyi szavazatot, s hogy a képviselők hangot adjanak a bizalmatlanságuknak a miniszter nevétől függetlenül. Hiszen később ezeknek a szavazatoknak az ülésteremben is meg kell lenniük” – idézte Jevhenyija Kravcsukot, a Nép Szolgája helyettes frakcióvezetőjét a Hromadszke Rádió.

Kravcsuk hozzátette, amikor szóba kerül egy miniszter leváltása, tisztában kell lenni azzal is, van-e olyan jelölt a helyére, aki képes irányítani egy olyan tárcát, mint amilyen a Belügyminisztérium.

(pravda.com.ua/hromadske.radio/Kárpátalja)