Harmadik autó okozta a szombati durva balesetet az Ungvári járásban

2020. június 22., 19:09

Amint arról honlapunkon is olvashattak, szombaton délután súlyos közúti baleset történt Nevicke és Onokóc között. Az előzetes információk szerint 17 óra után az orihovicai letérő közelében összeütközött egy Hyundai Accent és egy Geely MK típusú gépkocsi. Az ütközés következtében az első autó az árokba borult, az utóbbi jármű pedig kigyulladt, és teljes egészében kiégett az út közepén.

A rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy a balesetet egy harmadik autó okozta, amely elhajtott a helyszínről. Egy Skodа Kodiaq típusú autó vezetője megsértette a közlekedési szabályokat, s hátulról belehajtott a Geely MK-ba, amely az ütközés következtében a szemközti sávba sodródott, ahol frontálisan ütközött a Hyundai Accenttel. A vétkes sofőrt, egy 35 éves kamjanica lakost rövid időn belül megtalálták és őrizetbe vették. A rendőrség eljárást indított ellene súlyos testi sérüléseket okozó közúti baleset és segítségnyújtás elmulasztása miatt.

A Geely teljesen kiégett, a 25 éves sofőr és az utas súlyos sérüléseket szenvedtek, őket kórházban kezelik. Az árokba borult autó sofőrje szintén megsérült.

(0312.ua/RV)