Ljasko: Három nyugati megyében szigoríthatnak a karanténon

2020. június 24., 11:12

Kárpátalján, valamint Lemberg (Lviv) és Voliny megyékben lehetséges a karanténintézkedések szigorítása – jelentette ki Viktor Ljasko országos közegészségügyi főorvos, akit az Ukrinform idéz.

A szigorítás azokban a nyugati megyékben a legvalószínűbb, amelyekben jelentősen nő a koronavírusos megbetegedések száma – jelezte Ljasko egy kedd esti sajtótájékoztatón, amelyet abból az alkalomból tartottak, hogy az Európai Unió és az Egészségügyi Világszervezet egyéni védőeszközöket juttatott el ukrajnai orvosok számára.

A közegészségügyi főorvos megerősítette, hogy július 31-ig bizonyosan kötelező marad nyilvános helyen a védőmaszk viselése, a biztonsági távolság megtartása az emberek között, az egy helyiségben tartózkodó emberek számának korlátozása.

Az Egészségügyi Minisztérium június 23-i adatai értelmében tíz megyében és Kijev fővárosban lehetséges a karanténintézkedések további lazítása. Ugyanakkor 14 megye, köztük Kárpátalja nem felel meg legalább egynek azon négy kritérium közül, amelyek alapján a hatóságok a korlátozások enyhítéséről döntenek.

(ukrinform.ua/Kárpátalja)