Ukrajna ismertette a megszállt területeken tartandó választások tervét

2020. június 27., 08:37

A kijevi kormányzat hivatalos képviselői bemutatták a Donyeck és Luhanszk megyék általuk nem ellenőrzött területein (ORDLO) tartandó helyhatósági választások előkészítésére és lebonyolítására vonatkozó naptári tervet a háromoldalú kontaktcsoport tárgyalásain – jelentette június 25-én az Elnöki Hivatal nyomán a korrespondent.net.

Az ukrán fél hangsúlyozta, hogy a választásokra az ORDLO-ban csak azután kerülhet sor, hogy megtörtént a deeszkaláció, az illegális katonai egységek kivonása a régióból és helyreállt az ukrán kormány ellenőrzése az ukrán–orosz államhatár fölött Donyeck és Luhanszk megyékben.

A háromoldalú kontaktcsoport ülésére videokonferencia formájában került sor. A konzultációkban aktívan részt vettek Donyeck és Luhanszk megyék egyes régióinak képviselői, a TKG ukrán küldöttségének tanácsadói.

Korábban jelentették, Andrij Jermak, az Elnöki Hivatal vezetője kezdeményezte, hogy emeljék magasabb szintre Ukrajna képviseletét a minszki tárgyalásokon. Ezen túl a tárgyalásokra miniszterhelyettesek és a Legfelső Tanács képviselői utaznak ki.

(korrespondent.net/Kárpátalja)