Gránátot dobtak az OPZZS poltavai irodájába

2020. július 4., 11:13

Poltavában ismeretlenek kézigránátot hajítottak az Ellenzéki Platform – Az Életért (OPZZS) helyi irodájába – közölte július 3-án este Ilja Kiva, a párt parlamenti képviselője.

„Nacionalista csoportok képviselői az előbb gránátot hajítottak az OPZZS párt irodájába Poltavában” – írta a politikus a Facebook közösségi oldalon.

Az általa bemutatott videofelvételen látható a pártiroda a robbanás után. A helyiségben meglehetősen sok a füst, részben leomlott a mennyezet.

A támadás idején a szomszédos helyiségben tartózkodó irodai alkalmazott könnyebben megsérült, őt kórházba szállították – közölte a rendőrség.

A strana.ua a hír kapcsán felidézi, hogy a napokban demonstrációt tartottak a Nemzeti Hadtest és a vele szövetséges radikális mozgalmak, és az „oroszpárti” Sarij Pártja, valamint az OPZZS betiltását követelték.

Ugyanakkor a jobboldali zn.ua arra emlékeztet, hogy egy minapi hír szerint szakadás történt az OPZZS-ben, miután két párton belüli csoportosulás nem tudott megegyezni a jelöltekről és a kampánystábokról a helyhatósági választások előtt.

(strana.ua/zn.ua/Kárpátalja)