Tüntetésre készülnek a kárpátaljai hotel- és étterem-tulajdonosok

2020. július 5., 16:36

Tüntetésre készülnek megyénk hotel- és étterem-tulajdonosai a Kárpátalján újra érvénybe lépő korlátozások miatt. A hírt Fegyir Sandor turisztikai szakértő, a Kárpátaljai Regionális Idegenforgalmi Szervezet Elnöke tette közzé Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint a tiltakozásra július 6-án, kijevi idő szerint 12 órakor kerül sor az ungvári Volosin-szobor mellett.

Az illetékesek logikátlannak tartják az újabb korlátozásokat, hiszen az nagyobb rendezvénytermeket még a karantén kezdetekor bezáratták, továbbá a megyében nem lehet szervezni 10 főnél több létszámú rendezvényt, így az újonnan bevezetett szigorításoknak véleményük szerint semmi értelme nincs. A vendéglátósok értetlenül állnak a helyzet előtt, úgy vélik, hogy semmivel nem veszélyesebb egy étterem vagy hotel egy piacnál, a gyáraknál vagy mikrobuszoknál.

Július 3-án a technogén-ökológiai és rendkívüli helyzetekkel foglalkozó bizottság úgy döntött, hogy szigorítanak a megyénkben bevezetett korlátozásokon. Az új szabályok értelmében:

– korlátozzák az étkezdék, éttermek és szórakozóhelyek nyitva tartását (csak 22 óráig lehetnek nyitva);

– betiltják a rendezvénytermek bérlési lehetőségét;

– korlátozzák az istentiszteletek és szentmisék megtartását, ezentúl hasonló jellegű rendezvények csakis a szabad ég alatt szervezhetők meg;

 – ideiglenesen bezárják az ökörmezői járási piacokat.

(goloskarpat.info/VV)