Nova Kahovka-i épülettűz: kilakoltatják a károsultakat

2020. július 6., 12:47

Megszűnt a gázellátás, nincs villanyáram, a lángok által károsított lakásokban élőket pedig kitelepítik abból a többemeletes lakóházból, amelyben vasárnap este tűz ütött ki a Herszon megyei Nova Kahovkában – írja az Ukrajinszka Pravda Volodimir Kovalenko Nova Kahovka-i polgármester és a NovaKahovka.City nyomán.

Miután a tűzoltók végeztek az oltással, a lakóknak megengedik, hogy bemenjenek a lakásaikban és magukhoz vegyék a legszükségesebbeket – jelezte Kovalenko.

A lakhatatlanná vált otthonok lakóit egy közeli óvodában, egy volt szanatóriumban, illetve a koronavírussal fertőzöttek számára előkészített kórházépületben helyezik el. A polgármester ugyanakkor megállapodott a helyi rendőrfőnökkel, hogy biztosítják az épület lépcsőházainak őrzését arra az esetre, ha megjelennének a fosztogatók.

A lakók elbeszélése szerint a tűz az ötszintes, nyolc lépcsőházból álló lakóépület tetején ütött ki, a negyedik lépcsőház felett. Rövidesen már az egész tetőzet égett. A legnagyobb kár az ötödik szint lakásaiban keletkezett, ám a negyedik és a harmadik szint lakói is attól tartanak, hogy az oltáshoz használt víz jelentős kárt okozott az otthonaikban.

A kár felméréséhez ma látnak hozzá az illetékesek.

A hatóságoknak sikerült elfogniuk a tűz okozásával gyanúsított férfit.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)