Felborított egy mentőautót egy gépkocsi Ungváron

2020. július 17., 21:48

Csütörtökről péntekre virradóan éjfél körül durva közúti baleset történt a megyeszékhelyen. A Szobránc utcában épp hívásra indult a mentőállomásról egy Ford Transit márkájú mentőautó, amikor nagy sebességgel belehajtott egy fekete BMW.

Az ütközés következtében a mentőautó felborult. A balesetben 5 személy – négyen a mentőautóban, illetve a személyautó sofőrje – szenvedett különböző fokú sérüléseket. Valamennyiüket kórházba szállították. A mentőautót egy 40 éves ungvári lakos vezette, és további három személy – két 53 éves férfi és egy 58 éves nő – utazott a járműben. Szerhij Bodnar, az ungvári mentőállomás vezetője elmondta, hogy beosztottai közül négyen – sofőr, orvos, felcser és ápoló – épp egy beteghez tartottak. A felcser nyílt törést szenvedett a jobb lábán, ő műtétre szorul. Az orvosnőnél baloldali mellkasi és gyomor-, valamint zárt koponya-agyi sérüléseket, agyrázkódást diagnosztizáltak. A sofőr szintén zárt koponya-agyi sérüléseket szenvedett, valamint a mellkasa sérült, két bordája eltört. Az ápolónál zárt koponya-agyi sérüléseket, agyrázkódást, fej- és mellkasi sérüléseket diagnosztizáltak.

Vizsgálják a baleset okait és körülményeit. Annyi ismert, hogy a BMW-t egy 35 éves ungvári férfi vezette. Szerhij Benca, az Ungvári Járási Állami Közigazgatási Hivatal munkatársa és egyébként a megyei közlekedésrendészeti felügyelőség (DAI) ex-vezetőhelyettesének veje. Korábban az állami fiskális szolgálat belbiztonsági munkatársa volt. Ő szilánkos combnyaktörést szenvedett.

(pmg.ua/RV)