A rendőrség fokozza a biztonsági intézkedéseket számos megyében

2020. július 22., 09:48

A nemzeti rendőrség vezetése úgy döntött, hogy megerősíti a közbiztonság és a rend fenntartását célzó intézkedéseket Vinnicja, Zsitomir, Kárpátalja, Ivano-Frankivszk, Lemberg (Lviv), Rivne, Ternopil, Hmelnyick és Csernyivci megyékben – jelentette az Ukrajinszka Pravda a rendőrség sajtószolgálata nyomán.

Az intézkedések célja időben reagálni a bűnügyi helyzetre, megakadályozni az operatív helyzet destabilizálását, valamint a terrorcselekmények megelőzését szolgáló feladatok végrehajtása.

A rendészeti erők járőröznek a települések utcáin, a busz- és a vasútállomások területén. Ezenkívül a megyeközpontok határában mobil ellenőrzőpontokat is felállítanak.

A rendőrök a következő preventív intézkedéseket foganatosítják:

  • a gyanús személyek okmányainak ellenőrzése és felületi vizsgálatuk;
  • a külső jegyek alapján tulajdonosaik által hosszabb ideje nem használt járművek ellenőrzése robbanószerkezetek felderítése céljából;
  • különös figyelmet fordítanak a gyanús eszközökre és tárgyakra (csomagok, táskák, dobozok, ládák), amelyek robbanásveszélyes anyagokat és robbanószerkezeteket tartalmazhatnak;
  • felügyelik a közúti forgalom biztonságát.

A rendőrség felszólítja a polgárokat, hogy viseltessenek megértéssel a felsorolt preventív intézkedések foganatosítása iránt.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, július 21-én egy fegyveres túszokat ejtett Luck központjában egy menetrend szerint autóbuszban. A férfi „ideológiai” követeléseket támasztott politikusokkal, tisztviselőkkel és bírákkal szemben. A rendőrség előbb kiszabadította a három túszt, majd a merénylőt is elfogták.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)