Luck megtagadta a karantén szigorítását

2020. augusztus 1., 13:53

A járványhelyzet tekintetében legveszélyesebb, piros övezetbe sorolt Luck önkormányzata megtagadja a tömegközlekedés leállítását és a közintézmények bezárását – ezt a Facebook közösségi oldalon jelentette be Ihor Poliscsuk, a polgármester tanácsadója, akit az Ukrajinszka Pravda idéz.

Véleménye szerint érthetetlen, hogy milyen megfontolásokból sorolták a várost az úgynevezett vörös zónához, hiszen „ami a Covid–19 megbetegedések statisztikáját illeti, a városban semmi nem változott”.

Poliscsuk a döntést „inkompetensnek, korainak és szakszerűtlennek", a Technogén, Környezetvédelmi és Vészhelyzeti Állami Bizottságot pedig „egy nem teljesen egyértelmű jogi státuszú” testületnek nevezte.

Úgy véli, az efféle korlátozások az országban „a gazdasági összeomláshoz vezettek, több százezer munkahelyet pusztítottak el, s jelentősen rontották az ukránok életszínvonalát és az ország gazdasági aktivitásának szintjét”.

„Bejelentjük, hogy a fent említett homályos döntés kapcsán a Lucki Városi Tanács nem hoz döntést a tömegközlekedés leállításáról vagy bármilyen létesítmények bezárásáról.

Ha a központi kormány a törvénynek megfelelően akar dolgozni, hirdessen vészhelyzetet, és csak akkor állítsa le a tömegközlekedést, zárja be a létesítményeket és vezessen be egyéb korlátozásokat” – írja Poliscsuk.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)