Odesszában a tárgyalóteremben vágta el a torkát egy blogger

2020. augusztus 1., 20:12

Egy férfi borotvapengével elvágta a torkát Odessza Primorszkij kerületi bíróságán azt követően, hogy a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte – jelentette a megyei rendőrség sajtószolgálata nyomán a korrespondent.net július 31-én.

„Előzetesen megállapítást nyert, hogy miután garázdasággal gyanúsították meg, a férfi maga jelent meg a bíróságon, amely elrendelte az előzetes letartóztatásba helyezését. A bíróság határozatát meghallgatva a 41 éves gyanúsított borotvapengével megvágta a nyakát. Kórházba szállították” – közölte a rendőrség.

A korrespondent.net szemtanúkra hivatkozva azt írja, a büntetett előéletű gyanúsított a bíróságon azt kiáltozta, jobb meghalni, mint börtönbe menni. Ugyancsak a portál számolt be arról, hogy a közösségi médiában megjelent információk szerint egy korábbi verekedés miatt azután indult büntetőeljárás a férfi ellen, hogy az állítólag bírálni kezdte a Nép Szolgája párt képviselőit.

Az odessa.online arról számolt be, hogy később tüntetők, köztük a Nemzeti Hadtest és néhány további radikális szervezet képviselői a gyanúsított szabadon bocsátását követelték az SZBU épülete előtt.

(korrespondent.net/Kárpátalja)