A rendőrség lelőtte a „poltavai terroristát”

2020. augusztus 1., 09:49

Nyolc napig tartó hajtóvadászat után a rendőrség megtalálta és lelőtte Roman Szkripniket, aki július 23-án túszul ejtett egy rendőrt Poltavában – jelentette a rendőrség weboldala nyomán az Ukrajinszka Pravda.

A rendőrség tájékoztatása szerint mindez augusztus 1-jére virradóan történt Poltava megye Zinykivi járásában, Opisnya nagyközség közelében.

A férfival mesterlövész végzett, miután annak cselekedetei veszélyeztették a rendőrök életét.

Az akció részleteiről beszámolva Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes a Facebook közösségi oldalon közölte, egy lakatlan épületben találtak rá a keresett személyre.

Szkripnik kézigránáttal fenyegetőzve túszul ejtette az őt felfedező rendőrt, aki fegyvert viselt. A KORD különleges rendőri alakulat tagja ezután ártalmatlanította lövésével a túszejtőt. A túsznak a lövés után három másodperce volt rá, hogy a gránát robbanása előtt félreugorjon. A közlés szerint a százados sértetlenül úszta meg az esetet.

„Roman Skripniknek lehetősége volt megadni magát a rendőrségnek és életben maradni, bár sok évet tölteni rács mögött. De ő a saját útját választotta...” – írta Herascsenko.

Július 23-án a gépkocsilopással gyanúsított Szkripnik letartóztatásakor túszul ejtett egy rendőrt. Később a 32 éves, büntetett előéletű helyi lakos szabadon engedte túszát, és eltűnt egy resetilivkai járási ligetben. A rendőrség hajtóvadászatot indított a kézre kerítésére.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)