Ismert műsorvezetőt vert meg és próbált megerőszakolni gyermeke előtt éjszaka a vonaton egy férfi

2020. augusztus 2., 20:31

Egy büntetett előéletű férfi támadt rá szombatra virradóra a Mariupol és Kijev között közlekedő vonat egyik fülkéjében Anasztaszija Luhovára, az Inter tévécsatorna műsorvezetőjére, akit kisfia jelenlétében megvert, majd meg akart erőszakolni, a nő csak a lélekjelenlétének köszönhetően tudott megmenekülni üldözőjétől – adta hírül a strana.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Luhova Kijevbe történt megérkezése után Facebook-oldalán tette közzé a horrorfilmbe illő történetét. Leírása szerint éjjel 3:00 óra körül egy férfi hatolt be alsónadrágban a vonatfülkébe, amelyben a kisfiával utazott. A támadó becsukta az ajtót, majd ütni és fojtogatni kezdte a nőt az ágyhoz szorítva. A gyermek a zajra felébredt és kiabálva kérte az idegent, hogy ne üsse az anyját. A férfi a hangra megfordult, és ütést akart mérni a gyermekre, de a nőnek sikerült kivédenie a csapást, majd megígérte a férfinak, hogy mindent megtesz, csak hagyja békén a fiát. Ezt követően a nő megkérte, hogy várjon, amíg a gyermek elalszik, mire a merev hímtagú férfi levette alsónadrágját és simogatni, csókolgatni kezdte a lábát. Luhova ekkor azt javasolta, hogy menjenek át a férfihez, hogy a gyerek semmit ne lásson, mire az lepedőt tekert magára és magával vitte a fülkéjébe, ahol az asztalon egy sárgadinnye volt, amelyből kés állt ki. A nő megijedt, hogyha ellenáll vagy kiabál, akkor támadója leszúrhatja.

A férfi ledobta magáról a lepedőt, és molesztálni kezdte a nőt, amikor a gyerek hangosan felsírt, és az anyját szólítgatta. Luhova megkérte támadóját, hogy hadd nyugtassa meg a gyerekét, mert mindenkit felébreszt a kocsiban. A férfi elengedte, de megfenyegette, hogy amennyiben nem tér vissza, utánamegy és az még rosszabb lesz. A nő berohant a fülkéjébe és a gyerekkel mezítláb a vagon utaskísérőjének kabinjához szaladt, hogy segítséget kérjen, de az aludt és semmit nem tett, mire tovább futottak a másik kocsiba nyomukban a meztelen férfival. Ott Luhova ordítani kezdett, és dörömbölt minden fülke ajtaján, mire az ottani utaskísérő a védelmükre kelt. Értesítette a vonatfőnököt, aki utasítást adott az agresszív férfi őrizet alatt tartására, amíg a szerelvény meg nem érkezik Kijevbe, hogy átadhassák a rendőröknek.

Az ügy pikantériája, hogy a vonat utaskísérői a botrány és a felelősségre vonás elkerülése érdekében pénzt ajánlottak Luhovának a hallgatásáért. Időközben az is kiderült, hogy a háromszorosan büntetett előéletű támadó, az 1975-ben Zaporizzsjában született Vitalij Rudzko jegy nélkül utazott a vonaton, és már induláskor megpróbálta rábeszélni az utaskísérőt, hogy az ő fülkéjében helyezze el a nőt és a gyereket, azt állítva, hogy egy család tagjai. A hatóság a férfit két hónapra őrizet alá helyezte óvadék ellenében történő szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

(vb/karpat.in.ua)