Zelenszkij: Ukrajna teljesíti a Donyec-medencei megállapodás feltételeit

2020. augusztus 8., 13:40

Kijev teljesíti a Donyec-medencei teljes tűzszünet betartásáról szóló korábban elért megállapodásokat – írta Telegram-csatornáján Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, akit a korrespondent.net idéz.

„A kisebb provokációktól eltekintve elmondható, hogy sikerül teljesítenünk a magunk részét a rendkívül bonyolult megállapodásokból” – hangsúlyozta.

Ugyanakkor, mint fogalmazott, a béke helyreállításához a Donyec-medencében nélkülözhetetlen, hogy a másik fél is gondosan tartsa magát a tűzszünethez.

Zelenszkij jelezte, a továbbiakban várja a Donyec-medencei békés rendezés feltételeivel kapcsolatos tárgyalások folytatását Berlinben, amelyek rögzíteni fogják a fegyvernyugvás eddig elért sikereit.

„Ha pedig valami nem úgy alakul, akkor mindenki tudni fogja, hogy mi ment rosszul és miért. És ki a hibás ebben” – vonta le a következtetést az ukrán elnök.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy Volodimir Zelenszkij két nap alatt a Donyec-medencei demarkációs vonal mintegy 100 km-nyi szakaszán ellenőrizte a július 27-én életbe lépett tűzszünet betartását.

(korrespondent.net/Kárpátalja)