A CVK szerint nem lehet megtartani a választásokat a demarkációs vonal mentén

2020. augusztus 10., 19:33

A Központi Választási Bizottság (CVK) arra a következtetésre jutott, hogy lehetetlen lefolytatni a helyhatósági választásokat Donyeck és Luhanszk megyék egyes területi közösségeiben az Ukrajna által ellenőrzött területen, a demarkációs vonal közelében – jelentette az Ukrajinszka Pravda a CVK sajtószolgálata nyomán.

A két megye civil és katonai állami adminisztrációinak tájékoztatása alapján meghozott határozat 10 ilyen települést említ Donyeck megye Bahmuti, Volnovahai, Mariupoli és Pokrovi járásaiba, s további nyolcat Luhanszk megye Szeverodonyecki és Scsasztinói járásaiban.

A bizottság jelezte azt is, tudomásul vették a Luhanszk Megyei Katonai és Civil Állami Adminisztráció tájékoztatását, miszerint a Scsasztinói járásban a novoajdari nagyközségi területi közösség öt szavazókörzetében nem lehetséges lefolytatni a választási előkészületeket és a szavazást.

A CVK rámutatott, a döntésért azok a szervek viselik a felelősséget, amelyek információval szolgáltak a szóban forgó területekről.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztetett, korábban Szerhij Hajdaj, a Luhanszk Megyei Állami Adminisztráció vezetője ellenezte a helyhatósági választások megrendezését a fronthoz közeli településeken. A Donyeck Megyei Állami Adminisztráció is ellene volt a helyhatósági választások megrendezésének azokon a településeken, amelyek a szakadár alakulatok nagy kaliberű tüzérségi eszközeinek hatótávolságán belül esnek.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)