Milliomos képviselők is kaptak lakbértámogatást

2020. augusztus 20., 19:50

A jelenlegi összehívású parlament képviselői számára egy éve tartó munkájuk idejére az állam több mint 30 millió hrivnya támogatást fizetett ki fővárosi lakóhely bérlésére – közölte a slidstvo.info nyomán a zn.ua.

Az újságírók információi szerint 170 parlamenti képviselőnek átlagosan havi 20 ezer hrivnyát utaltak ki a költségvetésből fővárosi lakásbérlésre, miközben a támogatottak között milliomosok is vannak.

A kárpótlásban részesültek 75%-át a Nép Szolgája párt képviselői teszik ki, akik 23 millió hrivnya támogatást vettek fel.

Andrij Klocsko, a Nép Szolgája párt képviselője például közel 80 ezer hrivnya támogatásban részesült, miközben Kijevben született, s ott is van bejelentve. Rokonainak és feleségének egy 75 és egy 65 négyzetméteres lakása van a fővárosban. Ennek ellenére a képviselő úgy határozott, hogy egy másik, 101 négyzetméteres lakást bérel Kijevben állami pénzen.

Szerhij Mahera független képviselő tavaly 33 millió hrivnya jövedelmet vallott be, s további 23 milliónyi megtakarítása volt készpénzben. Ennek ellenére közel 200 ezer hrivnya lakbértámogatást vett fel a költségvetés terhére.

A korábbi években parlamenti képviselők több mint 1,65 millió hrivnya lakbértámogatást fizettek vissza. Néhányuk ellen eljárás is indult, mert nem voltak jogosultak a támogatásra – emlékeztet a zn.ua.

(zn.ua/Kárpátalja)