Felmérés: Majd minden ötödik megkérdezett kész elhagyni Ukrajnát

2020. augusztus 24., 21:03

A polgárok 19%-a kész elhagyni Ukrajnát és más országokban letelepedni – derül ki az Iljko Kucseriv Demokratikus Kezdeményezések Alap és a Razumkov Központ közös felméréséből, amelyet a korrespondent.net ismertet.

Arra a kérdésre, hogy lehetségesnek tartja-e Ukrajnában megalapozni a jövőjét, a megkérdezettek 6,9% felelte, hogy „egyáltalán nem”, 12,1% pedig, hogy „valószínűleg nem”.

Az „igen, természetesen” választ 41,5% választotta, további 28,4% pedig közölte, hogy „valószínűleg igen”. A fennmaradó 11% nem foglalt állást ebben a kérdésben.

A legtöbben a jövőjüket a határon túl elképzelők a 40 éven aluliak körében vannak. A kivándorlás fő okaként 22% a jobb külföldi kereseti lehetőségeket nevezte meg. A rendkívül bizonytalan ukrajnai politikai helyzet miatt 13% hagyná el az országot, további 13%-ot általában nem elégítenek ki az ukrajnai életkörülmények.

A korrespondent.net emlékeztet, az Info Sapiens júliusi felmérése szerint a megkérdezettek 72%-a közölte, hogy Ukrajnát választaná, ha lehetősége lenne megválasztani, hogy melyik országban szülessen.

(korrespondent.net/Kárpátalja)