Saját vasúti őrséget szervez az Ukrzaliznicja

2020. augusztus 27., 09:42

Kísérleti projektet indított útjára az Ukrzaliznicja állami vasúttársaság, ezentúl félkatonai őrség teljesít szolgálatot a személyvonatokon – jelentette az Ukrajinszka Pravda Vladiszlav Kriklij infrastrukturális miniszter nyomán.

„Az utasok biztonsága az első számú prioritás a közlekedésben. Ezért visszaállítjuk az őrséget a vonatainkon. Mától az Ukrzaliznicja kísérleti projektet indít az úton lévő vonatok őrzésére az UZ félkatonai őrségének dolgozói által” – írta a tárcavezető a Facebook közösségi oldalon.

A félkatonai őrség valamennyi munkatársa el lesz látva speciális egyenruhával, megkülönböztető jelzésekkel, s minden út előtt eligazításon vesznek részt.

Az első ütemben közel 40 munkatársuk kísér 10 személyvonatot, köztük a Kijev–Ungvár járaton is. A továbbiakban növelni fogják a munkatársak számát.

Emellett az Ukrzaliznicja folytatja a vasúti kocsik felszerelését biztonsági kamerákkal. Jelenleg a vagonok egyharmadában működnek ilyen kamerák, a gyorsvonatok új építésű vagy felújított vagonjaiban.

A portál emlékeztet, július 31-én ismeretlen férfi támadt a vonaton utazó Anasztaszija Luhova újságíróra. A félmeztelen férfi megverte, majd megkísérelte megerőszakolni áldozatát.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)