Benzinkúton rabolt el anyjától egy 4 éves kislányt egy ismeretlen férfi Boriszpilben

2020. augusztus 29., 15:45

Elrabolt egy 4 éves kislányt egy 29 éves férfi péntek este Boriszpilben, egy töltőállomáson, amikor az anyja a pénztárnál számolt el az üzemanyagért, a gyermeket és elrablóját két óra múlva a rendőrség megtalálta – adta hírül szombaton az unn.com.ua hírportál a Kijev megyei rendőrség sajtószolgálatára hivatkozva.

A tájékoztatás szerint a gyermek elrablásáról a bejelentés este 20:00 órakor érkezett a rendőrségre. Az ismeretlen férfi a benzinkútnál azt az időt használta ki, amíg a magára hagyott gyermek anyja a pénztárhoz ment, hogy elszámoljon, ezalatt beültette a kislányt az autójába és elhajtott vele.

A rendőrség azonnal körözést adott ki az emberrabló kézre kerítésére Kijev megye és a szomszédos régiók területén. A műveletbe bevonták a bűnügyi rendőrség nyomozóit és a speciális bevetési egység munkatársait is. A rendőröknek két órán belül sikerül elfogniuk az emberrablót és megmenteni a kislányt, kihallgatása során ugyanis a férfi beismerte, hogy bűnös szándékkal rabolta el a gyermeket, akik sértetlenül adtak vissza a szüleinek. A gyerekrablót vizsgálati fogságba helyezték. Ha bűnössége bebizonyosodik, maximum öt évi szabadságvesztéssel számolhat.

(vb/karpat.in.ua)