Geo Leroszt kizárták a Nép Szolgája frakciójából

2020. szeptember 2., 18:30

A Nép Szolgája frakció úgy határozott, hogy kizárja soraiból Geo Lerosz képviselőt – jelentette az Ukrajinszka Pravda a párt sajtószolgálatának a Facebook közösségi oldalon megjelent tájékoztatása alapján.

„Tájékoztatjuk önöket, hogy az aláírásgyűjtés eredményei alapján a népképviselők többségének szavazatával döntés született Lerosz Geo Bagratovics kizárásáról a Nép Szolgája párt Legfelső Tanácsbeli frakciójának tagjai közül” – áll a közleményben.

A döntés előzménye, hogy a parlament szeptember 1-jei ülésén Geo Lerosz felrótta Volodimir Zelenszkij elnöknek, hogy nem teljesítette választási ígéreteit, Andrij Jermakot, az Elnöki Hivatal vezetőjét pedig azzal vádolta, hogy visszaél hatalmával, de állításait nem támasztotta alá bizonyítékokkal.

Később ismertté vált, hogy a Nép Szolgájában kezdeményezték a képviselőnek a frakcióból történő kizárását.

Lerosz korábban Zelenszkij tanácsadója volt, márciusban azonban nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen egy Andrij Jermak testvérére hasonlító férfi kormányzati hivatalok betöltéséről tárgyal ismeretlenekkel. Utóbb Zelenszkij is azt állította, hivatalvezetőjének testvére nem vett el pénzt kinevezésekért, Leroszt pedig szélhámosnak nevezte. Augusztus 28-án ismeretlenek felgyújtották Lerosz autóját.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)