Koronavírus: Törökországban a strandon is maszkot kell viselni

2020. szeptember 9., 13:39

Törökország újabb karanténintézkedéseket jelentett be a koronavírussal fertőzöttek számának növekedése miatt – jelentette a Jevropejszka Pravda.

Az Anadolu tájékoztatása szerint a rendelkezést mind a 81 tartományi kormányzónak megküldték. Ennek értelmében az országban minden nyilvános helyen kötelezővé teszik a védőmaszk viselését, még a parkokban és a strandokon is. Megtiltották egyebek mellett koncertek, zenés és egyéb mulatságok rendezését az éttermekben, szállodákban és kávéházakban 24 óra után. Emellett szigorítani szándékoznak a karanténintézkedések betartásának ellenőrzését a közterületeken, így a piacokon és a strandokon is.

Eközben a korrespondent.net arról számolt be egy Facebook-felhasználó bejegyzése nyomán, hogy egy családjával Törökországban nyaraló nagyszőlősi illetőségű férfi megbetegedett a koronavírustól és meghalt. A portál szerint az elhunyt családja most nem tudja hazaszállítani a holttestet, mivel annak egészségbiztosítása erre nem terjed ki. Az özvegy barátnője a közösségi oldalon kérte mindazok jelentkezését, akik ebben a helyzetben segíteni tudnak. Andrij Szibiha, Ukrajna törökországi ​​nagykövete válaszolt a bejegyzésre, és azt tanácsolta az elhunyt hozzátartozóinak, hogy kérjenek segítséget az ankarai, antalyai vagy isztambuli ukrán konzulátustól.

(eurointegration.com.ua/korrespondent.net/Kárpátalja)