Arahamija nem zárta ki a kormánypárt szakadását

2020. szeptember 17., 16:40

David Arahamija, a Nép Szolgája parlamenti frakcióvezetője nem zárta ki a szakadást a parlamenti többséget alkotó elnöki pártban – jelentette az UNIAN hírügynökség nyomán a zn.ua.

„Egyrészt, ezt a tényt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Másrészt, bizonyos fokig politikai spárgaülésben vagyunk” – jelentette ki Arahamija az Ukrajina 24 televízió műsorában.

A politikus megindokolta, miért nem igyekszik frakciójuk megválni a „hibát vétett” képviselőktől.

„Valahányszor valaki tesz valamit, az újságírók és a közvélemény azt mondják: „Nosza, rúgjuk ki a frakcióból.” Számomra viszont a parlamenti képviselő hosszú távon egy bizonyos számú szavazást jelent. Ezek az ország számára nagyon fontos, alapvető törvények is lehetnek. Ha csak úgy meg fogunk válni ezektől az emberektől, a végén valóban nem fogunk tudni elfogadni semmit, nem lesz meg hozzá a szükséges politikai akarat” – fogalmazott Arahamija.

Ezt megelőzően a korrupcióellenes bíróság letartóztatta Ivan Fiscsenkót, Olekszandr Jurcsenkónak, a Nép Szolgája parlamenti képviselőjének nem hivatalos segédjét. A gyanú szerint Fiscsenko közreműködött főnöke megvesztegetésében.

(unian.ua/zn.ua/Kárpátalja)