136 ezer rendőr vigyáz majd a rendre a választások alatt

2020. szeptember 21., 09:05

Az október 25-re kiírt ukrajnai helyhatósági választások alatt csaknem 136 ezer rendfenntartó fogja biztosítani a közrendet – jelentette a zn.ua Szerhij Jarovijra, a belügyminiszter első helyettesére való hivatkozással.

A belügyi tárca sajtószolgálata szerint a miniszterhelyettes közölte, minden erőt és légi egységet bevonnak a közrend fenntartásába a választások alatt.

„Két fő munkaterületet látok a közrend biztosításában a választási folyamat alatt. Ez a megelőző munka és a személyi állomány felkészítése. A fő teher a nemzeti rendőrségre hárul. A rendőrök fő feladata a közigazgatási jogsértések és bűncselekmények felderítése és az elkövetők bíróság elé állítása – mondta el Jarovij.

Ugyanakkor Ihor Klimenko, a nemzeti rendőrség vezetője közölte, hogy máris a választási eljárás megsértésével kapcsolatos 330 feljelentést és értesítést regisztráltak.

Az Előzetes Nyomozások Egységes Nyilvántartásába 34 bűncselekményre vonatkozó információkat rögzítettek, kilencet a Büntetőtörvénykönyv 160. cikkelye alapján (a választópolgár megvesztegetése).

(zn.ua/Kárpátalja)