Folytatódik a bányászsztrájk Krivij Rihben

2020. szeptember 28., 18:41

Hatvan bányász folytatja a föld alatti tiltakozást a Krivij Rih-i vasérckombinátban – jelentette a korrespondent.net Mihajlo Volinecnek, az Ukrajnai Szabad Szakszervezetek Konföderációja elnökének tájékoztatása nyomán.

„A Zsovtneva és a Batykivscsina bányák (KZSRK) 60 bányásza 25. napja folytatják a föld alatti tiltakozást. A tiltakozók kollégái, a feleségeik mindennap nagygyűléseket tartanak a bányászok támogatására mind Krivij Rihben, mind Kijevben” – írta Volinec a Facebook közösségi oldalon.

Ugyanakkor a vállat igazgatósága egyre újabb módszereket keres a nyomásgyakorlásra és a megfélemlítésre az utcán és a közösségi médiában azokkal szemben, akik támogatják a tiltakozást, állítja a szakszervezeti vezető. Így például a kombinát megbízott helyettes vezetője közzétette a közösségi médiában azoknak a bányászoknak a személyes adatait, akik részt vettek, illetve vesznek a föld alatti tiltakozásokban. Néhány napja pedig kirabolták egyikük lakását.

Korábban jelentették, hogy megszakadtak a tárgyalások a bányászok és a kombinát vezetése között. A tiltakozók készek voltak elfogadni a 30%-os béremelést, az igazgatóság azonban elutasította a kompromisszumos javaslatot.

(korrespondent.net/Kárpátalja)