Rendőr okozott halálos balesetet Kijev megyében

2020. október 5., 09:49

Elütött két nőt a gyalogátkelőhelyen egy ittas rendőr a Kijev megyei Brovariban. Az áldozatok egyike belehalt sérüléseibe – jelentette a megyei rendőrség kommunikációs főosztálya nyomán a korrespondent.net.

A halálos balesetről vasárnap, a kora esti órákban tájékoztatták a rendőrséget. A helyszínre kiszálltak a bűnüldöző szervek fővárosi és Kijev megyei vezetői.

A rendőrség közlése szerint a Volkswagen típusú személygépkocsi vezetője, aki ittasan ült a volán mögé, a gyalogátkelőhelyen ütötte el áldozatait. A jármű csak azután állt meg, hogy egy fának ütközött.

A nők egyike a helyszínen belehalt sérüléseibe, a másikat kórházba szállították.

Ihor Klimenko, a rendőrség országos vezetője közölte, hogy a baleset okozóját elbocsátották a hatóság kötelekéből, közvetlen felettesét pedig leváltják.

„Ezenkívül minden eszközzel segíteni fogjuk a DBR (Állami Nyomozóhivatal – a szerk.) képviselőit a baleset okainak és körülményeinek kivizsgálásában” – tette hozzá Klimenko.

A tájékoztatás szerint a balesetet okozó jármű volánjánál a fővárosi Deszna kerületi rendőrkapitányság körzeti megbízott tisztje ült.

(korrespondent.net/Kárpátalja)