Év végéig marad a karantén

2020. október 14., 10:35

A kormány döntött arról, hogy december 31-ig meghosszabbítja a karantént Ukrajnában az új koronavírusos esetek és a kórházi kezelésre szorulók számának gyors növekedése miatt – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

A miniszteri kabinet egyben módosította azokat a mutatókat és kritériumokat, amelyek alapján meghatározzák az ország egyes régióinak karanténbesorolását. Egyebek mellett megduplázták, a jelenlegi 24-ről 48-ra növelték a 100 ezer lakosra számított, hét napon belül elvégzendő tesztek számát. Ezenkívül a narancssárga vagy vörös övezetbe sorolásnál az Egészségügyi Minisztérium többé nem fogja figyelembe venni a gyermek- és pediátriai osztályokon elkülönített betegágyak számát.

A jövőben abban az esetben sorolják az egyes régiókat a vörös övezetbe, ha a megbetegedések száma 14 napon belül meghaladja a 320-at 100 ezer lakosra számítva.

A kormány szigorítja a járványellenes intézkedéseket. Egyebek mellett elrendelték, hogy még a zöld övezetekben is legfeljebb kijevi idő szerint 22.00 óráig tarthatnak nyitva a közétkeztetési intézmények. Megtiltották a tömeges kulturális, vallási, reklám és egyéb rendezvényeket, amelyekben több mint 50 fő venne részt a zöld színnel, több mint 30 fő a sárga színnel és több mint 20 fő a narancssárga színnel jelölt övezetekben.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)