Több mint ötmillió hektár föld kerülhetett törvénytelenül magántulajdonba

2020. október 19., 08:37

Ukrajnában több mint 5 millió hektár föld törvénytelenül került magántulajdonba a függetlenség évei alatt az ingyenes privatizáció keretében – jelentette ki Roman Lescsenko, az Állami Geodéziai, Kartográfiai és Kataszteri Szolgálat vezetője Szavik Suszter A szólás szabadsága című műsorában, amelyről az Ukrajinszka Pravda számol be.

„Pontosan megmondhatom, hogy országosan több mint ötmillió hektár állami tulajdonú mezőgazdasági földterületet vezettek át magántulajdonba az úgynevezett ingyenes privatizáció mechanizmusai révén.

Most mindent beviszünk az elektronikus nyilvántartásba, digitalizálunk, jövőre megmutatunk mindenkit – a regisztrációt, hogy mikor kapták meg, mikor voltak hivatalban, kire regisztrálták, a családjuk mely tagjaira; mutatunk öt hónapos gyerekeket, komákat, bátyákat-nővéreket. De ami a legfontosabb, megmutatjuk az Ukrajnában több százezer hektár földterületen kialakult magánkézben lévő latifundiumok »hálóját«” – mondta el többek között a kataszteri hivatal vezetője.

Lescsenko szerint az október 16-i állapot szerint több mint 300 büntetőeljárás anyagait juttatták már el az igazságügyi szervekhez.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)