A hétvégén megtartotta a KMDFKSZ idei gólyatáborát

2020. október 21., 08:57

A Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége (KMDFKSZ) október 16–18. között rendezte meg gólyatáborát a Nagydobronyi Református Líceumban. A szövetség elnökét, Lőrinc Ingridet a rendezvény fontosságáról kérdeztük.

Lőrinc Ingrid az Ungvári Nemzeti Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakosaként 2017 őszén csatlakozott a KMDFKSZ-hez, majd 2019-ben megválasztották a szövetség elnökének. Interjújában elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja a gólyatábort, ugyanakkor nagy szívfájdalmuk, hogy idén a járványhelyzet miatt nem tudják megszervezni a Kárpátaljai Magyar Diáktábort a Rákóczi-főiskola Hallgatói Önkormányzataival közösen.

Az egyetemi élet egyik legmeghatározóbb momentumának tartja a gólyatábort. Ő maga is nagy örömmel tekint vissza saját gólyatáborára. Véleménye szerint amellett, hogy rengeteg emlék fűződik ehhez az egy hétvégéhez, itt adódik lehetőség arra, hogy megismerjék az egyetemi életnek a különböző fortélyait, barátságokat kössenek, s itt olyan ismeretségekre tesznek szert, amelyek végigkísérik őket egész egyetemi éveik során.

A táborban különböző ügyességi, ismerkedős és csapatjátékok vártak a fiatalokra. Mint minden évben, most is van egy tematikája az alkalomnak. Ebben az évben a Super Mario játék adja a gólyatábor témáját. Arra törekszenek, hogy tudjanak együtt dolgozni csapatban is. A játékok mellett előadáson is részt vehettek a diákok. Emellett minden órában táncverseny, valamint tornagyakorlat is szórakoztatta a gólyákat.

A beszélgetés végén Lőrinc Ingrid köszönetét és háláját fejezte ki Magyarország Innovációs- és Technológiai Minisztériumának a rendezvény megvalósulásáért, illetve Magyarország Ungvári Főkonzulátusának, amely a résztvevők utaztatását biztosította.

Dankai Péter