Több mint 28 milliónyian szavazhatnak a hétvégén

2020. október 23., 09:05

Az október 25-i helyhatósági választásokon 28 millió 622 ezer ember jogosult szavazni – közölte a Központi Választási Bizottság (CVK) sajtószolgálata nyomán a korrespondent.net.

„Hogy milyen lesz a részvételi arány, az csak választások napján válik ismertté” – tette hozzá Irina Jefremova, a CVK tagja.

Elmondta azt is, hogy a szavazókörzetekbe már eljutottak a pontosított választói névjegyzékek és megkezdődött a szavazólapok átadása.

Jefremova egyben figyelmeztetett, hogy a választási bizottságok tagjai nem hagyhatják el a szavazókörzeteket, amíg le nem zárul a szavazatszámlálás, ami egyes esetekben akár 4-5 napot is igénybe vesz.

„Az ember néha a rendkívüli fáradtságra hivatkozva elfogadhatatlan dolgot enged meg magának: elhagyja a körzetet és pihenni megy. Ezért kénytelen vagyok még egyszer hangsúlyozni, hogy a bizottság egyetlen tagja sem engedheti meg magának a törvénysértést” – mondta Jefremova.

Korábban a CVK jelezte, hogy a közelgő helyhatósági választásokon a szavazatszámlálás és az eredmények jegyzőkönyvezése nagyon sok időt vesz majd igénybe a szavazókörzeti választási bizottságokban. „Komoly és hosszadalmas megpróbáltatásnak” nevezték ezt a folyamatot minden testület számára.

(korrespondent.net/Kárpátalja)