Rendkívüli ülést tartott a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács

2020. október 30., 13:54

Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának rendkívüli ülésén számos intézkedést hoztak – tájékoztatott az Elnöki Hivatal sajtószolgálata.

„A megbeszélés eredményeként számos döntés született, többek között: a kormány hozza meg a megfelelő intézkedéseket az állami vagy önkormányzati feladatok ellátására jogosult személyek nyilatkozatainak egységes állami nyilvántartására, valamint egy speciális ideiglenes átvilágítási eljárásáról. Volodimir Zelenszkij az alkotmányos igazságszolgáltatásba vetett bizalom helyreállítására irányuló törvényjavaslat kidolgozását és a parlamentbe való mielőbbi benyújtását javasolta. Döntöttek arról is, hogy fokozzák az ukrán elnök felügyelete alatt álló, a jogalkotási reform kérdéseivel foglalkozó bizottság tevékenységét és felgyorsítják az igazságügyi reformra vonatkozó javaslatok benyújtását” – közölte a sajtószolgálat.

Denisz Smihal miniszterelnök hozzátette, hogy a törvényjavaslat kidolgozása az Elnöki Hivatallal együttműködve már folyamatban van. Ezen túlmenően az ülés résztvevői úgy döntöttek, hogy a kormány rendkívüli ülését az Elnöki Hivatalban tartják meg.

(karpat.in.ua)