Az oktatási tárca cáfolja a „dupla” téli vakációt

2020. november 5., 19:50

Az Oktatási és Tudományos Minisztérium (MON) cáfolja azt a számos sajtóorgánum által terjesztett hírt, miszerint a 2020/2021-es tanévben „dupla” téli vakációt rendelnének el 2020. december 28-tól 2021. január 10-ig, valamint február 15-től 21-ig – közölte a zn.ua.

„A MON nem fogalmazott meg semmilyen hivatalos ajánlólevelet ebben a kérdésben” – közölték a tárcánál.

Egyúttal jelezték, hogy az oktatási folyamatot az oktatási intézményekben Az oktatásról, A középfokú oktatásról szóló törvény, más jogszabályok, az oktatási intézmények oktatási programjai alapján szervezik.

„Az oktatási intézmények vezetőinek joguk van az oktatási folyamat önálló megszervezéséhez és a vakációk időpontjának meghatározásához. Az ukrajnai Covid–19 miatt elrendelt karantén ideje alatt pedig a diákok és az iskolai alkalmazottak biztonsága érdekében a vakációs időszak a járványügyi helyzetnek megfelelően alakítható” – jelezték a minisztériumban.

A tárca arra is emlékeztet, hogy Ukrajnában a képzés hagyományosan a szeptember 1-jén kezdődő, legalább 175 tanítási napig tartó és legkésőbb a következő év július 1-jén záruló tanév keretében folyik. A vakációk időtartama, nem számítva a nyárit, nem haladhatja meg a 30 napot.

(zn.ua/Kárpátalja)