Kondratyuk kész vezetni a Rada üléseit

2020. november 13., 15:46

Készen áll rá, hogy vezesse a Legfelső Tanács üléseit – jelentette be a Facebook közösségi oldalon Jelena Kondratyuk, a parlament elnökének helyettese azt követően, hogy Dmitro Razumkov parlamenti elnök után első helyettesénél, Ruszlan Sztefancsuknál is kimutatták a koronavírust.

„Tudják, hogy én – akárcsak az elnök és az első elnökhelyettes – felelősen viselkedem, ami a biztonsági intézkedéseket, a védőmaszkot és a szociális távolságot illeti. Jól érzem magam, készen állok rá, hogy biztosítsam a kollégákat és vezessem a parlament üléseit. Ez a kötelességem alelnökként a kialakult helyzetben” – idézi Kondratyukot a korrespondent.net.

„Valamennyien újra meggyőződhettünk róla, hogy a három személy a parlament vezetésében helyes és institucionálisan célszerű. Bármi történjék is, az ország legfőbb törvényalkotó szervének működnie kell a polgárok érdekében, megmutatni vezető szerepét és felelősséget vállalni az emberek előtt az ország számára fontos döntések meghozataláért” – írta a parlament alelnöke, mielőbbi gyógyulást kívánva kollégáinak.

Korábban jelentették, hogy a parlamentben minden hatodik képviselőt megfertőzött már a koronavírus.

(korrespondent.net/Kárpátalja)