A CVK közzétette a polgármester-választások második fordulójának menetrendjét

2020. november 14., 11:52

A következő három novemberi vasárnapon tartják meg a polgármester-választások második fordulóját azokban az ukrajnai városokban, ahol október 25-én, az első forduló alkalmával a jelöltek egyike sem tudta megszerezni a szavazatok több mint 50%-át – jelentette a zn.ua.

Második fordulót azokban a városokban kell tartani, amelyekben legalább 75 ezer polgár szerepel a választói névjegyzékekben. A többi városban és községben a választások megnyeréséhez a jelölteknek elég volt megszerezni a szavazatok egyszerű többségét.

A Központi Választási Bizottság (CVK) tájékoztatása szerint az érintett nagyvárosokban a következő napokon kerül sor a második fordulóra:

– november 15.: Odessza, Szumi, Luck, Herszon, Kramatorszk (Donyeck megye), Kamjanec-Podolszkij (Hmelnickij megye), Ukrajinka (Kijev megye);

– november 22.: Dnyipro, Lemberg (Lviv), Mikolajiv, Poltava, Rivne, Ungvár, Cserkasszi, Bergyanszk (Zaporizzsja megye), Drohobics (Lemberg megye), Nyikopol (Dnyipropetrovszk megye), Szlovjanszk (Donyeck megye);

– november 29.: Csernyivci.

(zn.ua/Kárpátalja)