Kornyijenko: A Nép Szolgája jövőre ismét módosítaná a Választási törvénykönyvet

2020. november 14., 09:05

A Legfelső Tanácsban elemzik a Választási törvénykönyv azon cikkelyeit, amelyek a legtöbb hibát okozták a választásokon, és azokat 2021 elején kijavítják – mondta el az UNN-nek nyilatkozva Olekszandr Kornyijenko, a Nép Szolgája párt elnöke.

„Tervezzük a kódex azon cikkelyeinek az elemzését, amelyek a választások lebonyolításának egyes szakaszaiban a legtöbb hibát és jogsértést okozták, s az év elején munkacsoport létrehozását kezdeményezzünk, amely törvényjavaslat formájában elő fogja terjeszteni ezeket a következtetéseket” – mondta el Kornyijenko.

A kormánypárt elnöke ezt megelőzően is jelezte, hogy a Legfelső Tanács dolgozni szándékozik a választási rendszer tökéletesítésén, s a Központi Választási Bizottsághoz fordul azzal kapcsolatban, hogy állítsák össze a Választási törvénykönyv hibáinak adatbázisát.

Az UNN emlékeztet, az EBESZ bírálta az ukrán kormányzatot, amiért a Választási törvénykönyv egyes módosításaira a választások előtt került sor, ami ellentmond a nemzetközi gyakorlatnak.

(unn.com.ua/Kárpátalja)