Katonák őrzik a kórházakat Herszonban

2020. november 19., 08:37

Herszonban a nemzeti gárda katonái megkezdték két kórház őrzését, amelyekben koronavírusos betegeket kezelnek. A helyi megyei infektológiai kórházat már augusztus 17. óta őrzik – jelentette a korrespondent.net az őrszolgálatot ellátó 3056-os katonai alakulat sajtószolgálata nyomán.

A tájékoztatás értelmében a gárda kedden kezdte el a Karabeles Kórház, és a Tropinék nevét viselő egészségügyi intézmény őrzését. A kórházak területén járőröző katonákat ellátják személyes védőeszközökkel és fertőtlenítő szerekkel.

„A gárdisták 24 órás őrszolgálatot biztosítva fogják ellenőrizni az izolációs és a korlátozó intézkedések betartását” – közölték az alakulatnál.

A katonák bevonásáról a kórházak őrzésébe a regionális technogén, környezetvédelmi és vészhelyzeti bizottság döntött. Az intézkedés célja megakadályozni a Covid–19 terjedését.

Korábban a portál arról írt, hogy jövő év májusáig Ukrajna lakosságának mintegy 40%-a átesik a koronavíruson. Ezt a véleményt a Mecsnyikov Immunológiai és Mikrobiológiai Intézet immunrehabilitációs laboratóriumának vezetője, Andrij Voljanszkij fogalmazta meg.

(korrespondent.net/Kárpátalja)