Sajtóhír: Andrijiv maradt Ungvár polgármestere

2020. november 23., 10:27

A mukachevo.net vasárnap este jelentette, hogy a párhuzamos szavazatszámlálási eredmények alapján Bohdan Andrijiv hivatalban lévő polgármester nyerte az ungvári polgármester-választás második fordulóját, mintegy 1 200 szavazattal előzve meg vetélytársát, a Nép Szolgája színeiben induló Viktor Scsadejt.

Ily módon a Nép Szolgája elveszítette utolsó esélyét is, hogy legalább egy megyeközpontban megnyerje a polgármester-választást – jegyzi meg a portál.

Információik szerint a részvételi arány Ungváron 26,7%-os volt, avagy 25 146 választópolgár ment el szavazni a 94 017-ből.

Hozzáteszik, Ungvár bizonyult az egyetlen megyeközpontnak, ahol nem készült exit poll.

A korrespondent.net tájékoztatása szerint az exit pollok alapján Lembergben (Lviv) Andrij Szadovij polgármester áll nyerésre. Cserkassziban szintén megőrizheti a polgármesteri széket Anatolij Bondarenko. Dnyipróban ugyancsak a jelenlegi városvezető, Borisz Filatov győzelmét valószínűsítik. Rivne polgármestere Viktor Sakirzjan lehet. Szlovjanszkban Vagyim Ljah tűnik a választások győztesének, míg Mikolajivban Olekszandr Szenkevicset hozta ki győztesnek az exit poll.

(mukachevo.net/korrespondent.net/Kárpátalja)