Autótolvaj bandát vettek őrizetbe

2020. november 27., 11:18

A rendőrök őrizetbe vettek egy csoportot, akik elloptak egy autót Ungvárról, és el akarták azt adni.

November 25-én a rendőrség egy ungvári lakostól kapott bejelentést, aki miután nem találta Skoda Octavia típusú gépkocsiját, azonnal hívta a rendőrséget. A nyomozócsoport azonnal kiszállt a megadott címre. Ezzel egyidejűleg az eltűnt autóval kapcsolatos információkat továbbították a megyei rendőrkapitányság operatív munkatársainak. Míg a nyomozók a helyszínen dolgoztak és a károsulttal beszéltek, a bűnügyi elemző osztály munkatársai a „Biztonságos Kárpátalja” videomegfigyelő rendszer segítségével követték nyomon a tolvajok részletes útvonalát. A kísérőautót is sikerült azonosítani, amely a tolvajokat a tett helyszínére szállította.

Néhány órán belül a nyomozók megállapították az ellopott autó pontos rejtekhelyét, ahol maguk a tolvajok is bujkáltak. A rahói járási Kaszómezőn (Koszivszka Poljana) lakóhelyükön három férfit vettek őrizetbe, akiknek közük volt az autó lopásához. A kocsit a garázsban rejtették el. A közeljövőben el akarták adni a gépkocsit.

A 24, 41 éves és 35 éves kárpátaljai lakosokat őrizetbe vették, és ideiglenes letartóztatásba helyezték. Az ügyben tart a nyomozás.

(zk.npu.gov.ua/RV)