Zsitomirban az iskolai dolgozók közel fele koronavírusos, vagy átesett már a betegségen

2020. november 27., 08:33

Szerhij Szuhomlin, Zsitomir polgármestere a városi tanács végrehajtó bizottságának ülésén elmondta, hogy az iskolai alkalmazottak több mint 40%-a beteg vagy már átesett a koronavíruson – írja az Ukrinform.

„A múlt héten IFA-tesztet (antigén tesztet – a szerk.) végeztünk az összes iskolai dolgozón. Az átlagos adat (az antitestek kimutatásának aránya – a szerk.) az iskolákban 26%, a megbetegedetteket is figyelembe véve pedig az emberek 40,1%-át kapjuk, ami a jelenleg szenvedőket vagy a Covid–19-en átesetteket illeti. Négyezer teszt volt, és ez már egy komolyabb tömeg” – mondta el a polgármester.

Szuhomlin jelezte, hogy a tesztelés eredményei alapján a hivatalos statisztika nem felel meg a valóságnak. A fertőzöttek többsége ugyanakkor a betegség tünetmentes vagy enyhe formáján esett át, a súlyos esetek aránya nem jelentős.

Zsitomir adományként kapott 4000 tesztet az iskolai dolgozók gyorstesztelésének elvégzéséhez. A vizsgálat eredménye alapján a városban engedélyezték, hogy a korábban távoktatásra küldött 5–11. osztályosok visszatérjenek a tantermi oktatáshoz.

(ukrinform.ua/Kárpátalja)