Járőrök segítettek egy idős nőnek, aki a saját lakásában lett rosszul

2020. december 2., 22:11

Kedden a járőrök hívást kaptak. A telefonáló elmondta, hogy a Korolov Akadémikus utcában található többszintes lakóház egyik lakásábólegy nő segítséget kér.

A helyzetet bonyolította, hogy a szomszéd, aki értesítette a rendőröket, nem tudta pontosan, hogy melyik lakásból hallatszik a segélykiáltás. A helyszínre érve a járőröksorra bekopogtattak a 3. és 4. emeleten lévő lakásokba. Néhány perc múlva megtalálták azta lakást, ahonnan seítséget kértek. A szomszédok szerint egy idős, szívproblémákkal küzdő nő élt ott.

Arendőrök megpróbálták kinyitni az ajtót, de eredménytelenül. Értesítették a tűzoltókat és a mentőket, de közben más módszereket kezdtek keresni a lakásba jutáshoz. Andrij Lukacsovicsjárőr a 4. emeleti szomszédos lakás erkélyén keresztül bemászott az idős nő erkélyére.Amikor a rendőr bement a lakásba, egy nőt látott a földön feküdni tehetetlenül: nem tudott felállni, váll- és a hátfájdalomra panaszkodott.A járőrök megtudták, hogy már második napja van ilyen állapotban. Az asszony elmondta, hogy saját gondatlansága miatt megbotlott és elesett. Az ütéstől elvesztette az eszméletét, és amikor magához tért, nem tudott egyedül felállni és a telefonért nyúlni. Az egyetlen kiút az volt, hogy kiáltozott, hátha valaki meghallja.

A nőt kórházba szállították. A járőrök értesítették az asszony hozzátartozóit.

(zaholovok.com.ua/RV)